Un cop més, el Casal Català de Victòria, ha celebrat la tradicional diada de Sant Jordi mantenint viva aquesta tradició a quilòmetres i quilòmetres de Catalunya. Ho ha fet a la llibreria Reader’s Feast, una de les llibreries amb més prestigi de la ciutat australiana de Melbourne, que ha acollit aquesta celebració tan preuada per a la nostra cultura.

Més de setanta catalans, catalanes i persones interessades en la nostra cultura han pogut gaudir de la Diada entre roses, copes de cava i les darreres traduccions d’obres catalanes a l’anglès. La celebració també ha donat cabuda a una lectura de poesia virtual a càrrec dels poetes Júlia Zabala, Jordi Valls i Hèctor Bofill i a una competició literària. L’acte ha començat amb la benvinguda, a càrrec de Victòria Gras, presidenta del Casal, qui ha explicat l’origen de la llegenda i de la tradició. Seguidament, hem pogut gaudir de la lectura virtual d’alguns poemes amb missatges molt especials des de Catalunya (veure vídeo). El Dr. Stewart King de la Universitat de Monash, ha presentat també alguns dels llibres catalans que han sigut recentment traduïts a l’anglès, com és el clàssic la Plaça del Diamant de Mercè Rodoreda o L’hora zen de Teresa Solana, ambdues obres traduïdes per Peter Bush. Els assistents han pogut adquirir còpies del llibre així com del What’s up with Catalonia de l’autora nordamericana Liz Castro, els exemplars del qual es varen esgotar. Per últim, el Comitè del Casal ha donat a conèixer els guanyadors de la III Competició Literària de Sant Jordi. Jordi Poblet ha estat el guanyador en la categoria de relat i Lourdes Leschen en la categoria de poesia, les seves obres es poden consultar aquí.

Lourdes Leschen “Stars”
Jordi Poblet “Crònica d’un comiat”