Aquest mes ens hem reunit per celebrar la reunió general anual de socis. Un cop més la presidenta, Victòria Gras, ha presentat l’activitat del Casal d’enguany i ha valorat molt positivament la tasca que el comitè i membres del Casal han desenvolupat.  També s ‘ha lliurat als socis assistents l’informe de tresoreria i s’ha aprovat l’acta de la reunió general passada. Anna Lorente, becària del Casal, ha presentat  als assistents la nova web del Casal que ja està en funcionament i que introdueix algunes millores respecte l’anterior.

La crida per formar part del nou comitè ha tingut molt bona acollida i quatre noves persones s’hi han incorporat: Albert Casellas, Josep Vallhonrat, Maryan Valverde i Albert Ansó.  Tots quatre seran a partir d’ara membres del nou comitè que va ser aprovat per unanimitat i que comptarà novament amb Victòria Gras com a presidenta i amb Marina Mateos com a vicepresidenta. Els càrrecs de secretaria i tresoreria seran ocupats per Maryan Valverde i Albert Ansó respectivament.  Renoven la seva participació com  a vocals Ferran Faus, Sara Bosch, Stewart King, Montserrat Vilanova, Àngela Amoròs, Mariona Guiu i Elisenda Avendaño.

Un dels moments més emotius de la jornada ha sigut  el comiat a dues figures històriques del Casal: Montserrat Torruella Moragas (Barber) (Becker) i Josephine Canals. Montserrat Torruella va ser la fundadora del Casal hi ha estat vinculada a l’entitat des d’ençà ocupant diversos càrrecs al comitè i com a sòcia; Josephine Canals, per la seva banda, ha estat membre del Comitè durant 27 anys consecutius. El nou comitè els ha lliurat un certificat d’agraïment per la seva tasca i dedicació i un ram de flors. Montserrat Torruella va oferir un petit discurs en reconeixement a la tasca de la Sra. Canals, qui també va tenir paraules d’agraïment per la Montserrat. Podeu veure les seves històries en el següent enllaç.

En acabar la reunió els assistents varen poder gaudir de la projecció del documental “Entre dos gegants. Una cultura que es nega a morir” una pel·lícula que descriu en clau personal la defensa de la cultura catalana en la Catalunya nord.