La Universitat de Melbourne i la Universitat de Monash celebraran el proper 27 de juliol un Seminari sobre la societat, cultura e història catalanes.  Es tracta de la segona edició d’aquest esdeveniment que ara farà 16 anys va aplegar als principals estudiosos a Austràlia sobre la nostra cultura i llengua.

El “Segon Simposi sobre Catalunya a Austràlia” tindrà lloc a la Universitat de Melbourne i comptarà amb quatre sessions: “Catalans a l’exterior”,  “Catalunya: comunitat, compromís i acció col·lectiva”,  “Barcelona: la gran encisera” i  “Literatura catalana: Clàssica i contemporània”.

L’esdeveniment, de carácter gratuït, té lloc en un moment singular: per una banda, a Melbourne s’han reprès fa poc les classes de català a la universitat; per una altra banda, Catalunya atravessa ara un moment històric, després de que l’onze de setembre de 2012 un milió i mig de catalans ocupessin els carrers de Barcelona per demanar de manera pacífica i democràtica la independència pel seu país.

El Simposi compta amb la col·laboració del Casal Català de Victòria, únic centre oficial a Austràlia que aplega la comunitat catalanoparlant i promou la seva llengua i cultura.