Aquest 31 d’agost de 2014 ha tingut lloc la V Catalana a Melbourne organitzada per l’Assamblea Exterior Nacional Catalana de Melbourne amb el suport del Casal Català de Victòria. La reivindicació ha aplegat unes 110 persones a Birrarung Marr, molt a prop del centre neuràlgic de la ciutat, per fer sentir una vegada més la veu del poble català. L’objectiu ha estat defensar el dret a ser un poble lliure, i en especial, el dret a decidir amb la mirada completament fixada al 9 de Novembre d’aquest mateix any quan s’espera que es dugui a terme un Referèndum d’autodeterminació a Catalunya.

Aquesta V se suma a les 85 rèpliques organitzades de la V arreu del món durant aquests caps de setmana previs a la gran V que la plataforma unitària Ara és l’hora està organitzant per la Diada l’Onze de Setembre d’enguany a Barcelona. Només a Oceània se n’han celebrat 8 en total a les principals ciutats, 6 a Austràlia i 2 a Nova Zelanda.

Catalans i australians de totes les edats,  la més petita la Delia d’1 any i la més gran la Josee de 90 anys hi han participat. Entre aquests, hem comptat amb la presència d’una parella de Tasmània que han vingut expressament per la V i una altra parella de Vic, pares d’un dels organitzadors, que estan de visita per Austràlia.

El bon temps ens ha acompanyat un any més per poder gaudir d’una jornada històrica, amb un ambient completament festiu i alegre, en la qual no han faltat samarretes grogues i vermelles, un munt de senyeres i estelades, i fins i tot un pilar de 3. Aquest és el primer castell que s’aixeca a Austràlia fent-nos emocionar a tots i sentint-nos molt orgullosos. Per això des d’aquí volem donar les gràcies al impulsor d’aquesta iniciativa, Jofre Bosch, i als valents que l’han fet possible.

La V de Melbourne ha quedat registrada i servirà pel vídeo promocional que l’Assemblea Nacional Catalana presentarà uns dies previs a la Diada per acabar de motivar a la gent d’assistir a la V de Barcelona. També se n’han fet un munt de fotos.

Moltes gràcies a tothom per haver-hi participat! Entre tots, siguem on siguem, ho farem possible! Ara és l’hora!

Fotografia: Irene Cabré

Fotografia: Irene Cabré

Fotografia: Irene Cabré

Fotografia: Irene Cabré

Fotografia: Marina Mateos

Fotografia: Marina Mateos

 
Més imatges aquí