Volem anunciar-vos la intenció del Casal Català de Victòria, de portar a terme la fundació de la Colla Castellera, seguint amb l’entusiasme que es va generar el dia de la “V” on es va aconseguir carregar i descarregar amb èxit el pilar de 3.
1. QUÈ ES PROPOSA?
 
El projecte començarà com a “escola de castellers”, on s’ensenyaran els conceptes més bàsics i essencials dels castells. I poc a poc anar augmentant de nivell i dificultat a mida que es vagi perfeccionant la tècnica.
2. A QUI VA DIRIGIT?
 
Grans, petits, pares, avis, néts, australians, catalans…els castells són una activitat oberta a tothom. Una colla castellera no la composen només els que pugen, es necessiten castellers de pinya, crosses, taps, grallers, timbalers, etc., tothom hi té cabuda en un castell! Encoratgem a tots aquells que veu participar, col·laborar, o simplement us veu meravellar en el pilar de la “V”, a seguir endavant amb el projecte. En gran part, això us ho devem a tots vosaltres.
3. OBJECTIUS i BENEFICIS DE LA ACTIVITAT
 
Promoció de la cultura i llengua catalana. Serà, creiem, la via d’enfortir els vincles entre tots els membres del Casal, així com una manera més de practicar i aprendre el català. Esdevindrem la primera colla castellera d’Oceania-Pacífic. L’objectiu primari, serà, aprendre la tècnica per poder regalar als assistents, un castell a cada activitat important que organitzi el Casal.
4. COL·LABORADORS DE LUXE!
Tota colla castellera quan es funda, necessita de la ajuda i de la experiència dels més experts, per això és comú que les colles grans apadrinin les més recentment establertes. Nosaltres estem en vies de concretar un acord que end donarà col·laboració directa amb la Colla Castellera del Capgrossos de Mataró, amb qui mantindrem una relació de professor-alumne, on ens ajudaran amb qüestions tècniques, així com amb temes de promoció.
5. PROPERS PASSOS I FUTUR IMMEDIAT
 
En la propera activitat del Casal, la Castayada, el dia 16 de Novembre de 2014, es presentarà formalment la Colla. El subcomitè està treballant intensament en la imatge i en la identitat de la colla. Tenim moltes ganes de presentar-vos-la! També el dia de la presentació s’explicarà com funcionaran els assajos, on seran, quan seran…etc
6. COM M’HI APUNTO?
 
Des d’ara mateix, queda obert el procés d’inscripció a la colla. Ens agradaria molt poder presentar la colla el dia 16 tenint ja un bon gruix de gent engrescada i motivada, per poder acabar d’engrescar a la resta. Per això si vols mostrar el teu interés a participar, envia un correu a castellers@ccvictoria.cat, amb el teu nomedatmail i telèfon mòbil.
6. I PER ÚLTIM, QUI SE’N ENCARREGA?
 
En la última reunió del comitè, es va designar un subcomitè format per en Jofre Bosch, la Carla Cava i en Jordi Poblet, que seran qui s’ecarregaran d’organitzar i coordinar tot el que faci referència a la Colla. Aquest subcomitè està totalment obert a noves incorporacions, és més, desitjaríem que més gent s’afegís al subcomitè, ja que així es podran fer moltes més coses i millor.
Creiem que entre tots podrem tirar endavant aquest meravellós projecte, de promoció de la cultura, integració, germanor i sobretot, aquest projecte de catalanitat. Esperem contactar-te aviat amb més novetats referents a la colla.
SOM-HI CASTELLERS!!