150 persones es reuneixen a Federation Square per defensar el dret a l’autoderminació de Catalunya.

150 persones vàrem recolzar la Via Catalana organitzada pel Casal Català de Victòria el diumenge 1 de setembre, amb un únic objectiu: ajuntar les mans per fer sentir amb veu clara que els catalans tenim el dret a decidir sobre el nostre futur com a poble. L’acte va tenir lloc al pont Princes Bridge a Melbourne.

Una cadena humana que se suma a les 90 cadenes celebrades a l’exterior les darreres setmanes, i que són petites rèpliques de la Via Catalana de 400 km que tindrà lloc a Catalunya el proper 11 de setembre.

El Casal Català de Victòria i l’Assemblea Nacional Australiana han sumat esforços per poder desenvolupar l’acte a la ciutat. Així l’1 de setembre, el centre de Melbourne es va emplenar d’estelades, samarretes grogues i enganxines amb el lema “Catalonia: next state of Europe”. El bon temps ens va acompanyar i la localització molt cèntrica va afavorir que ens féssim visibles i que poguéssim repartir flyers explicatius sobre el procés sobiranista català entre les moltes persones que es van mostrar interessades.

Australians i catalans de totes les edats, la més petita la Dèlia de 6 dies i la més gran la Sra. Rosa Manning, de 92 anys hi vàrem participar. La cadena de Melbourne ha quedat registrada i servirà pel vídeo promocional que l’Assemblea Nacional Catalana presentarà en roda de premsa el proper 4 de setembre. Altres ciutats australianes com Sydney, Brisbane i Perth també han participat amb molt bon nivell d’assistència.